Biografie

biografie-Spool-MusicSpool wordt in januari 2011 opgericht door Jeroen Hoegee (Zang/Gitaar) en Peter van Ham (Drums/Backingvocals). Yorick vanDoorn (Gitaar) en Martijn Engels (Basgitaar) maken de line-up compleet. Slechts gewapend met vijf eigen liedjes opent Spool op 11 juni 2011 het Let’s Share festival in Gorinchem. Dit optreden geeft de band de boost die het nodig heeft en de maanden hierna wordt er hard gewerkt aan het schrijven van nieuw eigen repertoire. In december 2011 schrijft Spool zich in voor de band wedstrijd “Het Geheim van Starsound”. Uit een totaal van 200 inzendingen wordt Spool in februari 2012 samen met 49 andere bands uitgenodigd om deel te nemen aan deze Utrechtse band competitie. Doordat deze band competitie niet regio gebonden is mogen bands vanuit heel nederland zich inschrijven. Het niveau van deze competitie is hierdoor zeer hoog. Na het winnen van de voorronde en het winnen van de halve finale plaatst Spool zich voor de finale van 21 april 2012. In deze finale krijgt Spool de kans zich te presenteren voor een professionele jury bestaande uit een aantal dj’s van radio 3fm en een a&r manager van platenmaatschappij EMI. uiteindelijk behaalt Spool in deze finale een gedeelde tweede plaats en ontvangt men een eervolle vermelding “Spool is echt een band met potentie……”

Om het draagvlak van de band te kunnen vergroten neemt Spool in 2012 een demo op. Deze Demo wordt opgenomen in de PMA studio in Bunschoten-Spakenburg onder begeleiding van producer Nathan Cairo. De titelloze demo bestaat uit de nummers “more” en “let me know”.

Halverwege 2013 verlaat Martijn Engels Spool en wordt opgevolgd door Bart Pekelharing. De band gebruikt de rest van 2013 om aan hun repertoire te werken.
In maart 2014 doet Spool mee aan ‘BandK’lash’, een band wedstrijd georganiseerd door stichting Rockbunker K’77 in Woerden. Na het winnen van de voorronde, wint Spool ook de finale van BandK’lash waardoor ze een plekje bemachtigen op het eveneens Woerdense festival “Babypop”.

In 2015 duikt de band, samen met producer Wout de Kruif de studio in om te werken aan hun ep. De eerste singel, ‘Fall Down’ werd 17 juni 2015 gereleased op de Soundcloud van de band.

In 2016 doet de band mee aan de Gelderse band competitie, de Parel van de Betuwe. Na een zinderende finale wint Spool de titel; Parel van de Betuwe 2016! Met als één van de prijzen, een optreden op Appelpop 2016 waar de band begin september acte de présence gaf.
Eind 2016 verschijnt de ep ‘King Of Yesterday’ met daarop maar liefst zes nummers waarmee de band de verschillende podia afgaat.

Spool is jong, ambitieus, energiek and ready to rock YOUR venue in 2017 !